Eu, la feminin (3)


MACHO EXTRA LIGHT
Adio, masculi forţoşi, cu bicepşii umflaţi de vitamine, bye, bye băieţii cu aer de camionagii morocănoşi, cămaşa descheiată peste pieptul păros, nebărbieriţi, duhnind a bere, tutun şi testosteron. Acum se poartă genul soft, light, sexo, psiho, deco, intelo şi cordon bleu… Asezonat cu puţin sport, puţină muzică, citate din John Foran şi două trei pete de culoare şic and şoc. Dar atenţie, numai puţin din fiecare pentru a nu fi prea obositori!
Primii care au semnalat schimbările apărute în gusturile doamnelor şi domnişoarelor zilelor noastre au fost, desigur, cei din media. Revistele şi televiziunile de pretutindeni au înhăţat din mers noul trend şi s-au folosit imediat de el ca să-şi cuantifice audienţa. Revista FHM, „cea mai bună prietenă a bărbaţilor”, cum îi place să se laude, s-a lansat imediat în anchete, sondaje, reportaje, life-style etc. Citit în peste 150 de mii de exemplare de bărbaţii sub 30 de ani, şi mai pe ascuns de taţii acestora, când revista rămâne uitată lângă pisoarul domestic, FHM îşi permite să dea un verdict: Rambo, Terminator şi Soldatul universal au fost pensionaţi. Cu forţa. Imediat, locurile rămase libere au fost ocupate de băieţii sensibili brico-deco, psiho-sexo, numai buni pentru a schimba pampers-uri şi să fantazeze elegant pe măsură ce îngroaşă sosuri artistice în tigaia de pe aragaz. Indivizi care afişează un look domestic în timp ce îşi aşteaptă nevestele reţinute la o şedinţă importantă, populează acum hârtia lucioasă şi micile ecrane.

Va veni pe-un cal alb!

Imaginea promovată de revistele pentru bărbaţi, a fost urgent preluată de cele pentru femei, care s-au grăbit la rândul lor să promoveze noul look. Plus sondajele aferente.

Aşadar, cum arată Făt Frumosul zilelor noastre ?
Vă spun cititoarele revistei Journal des femmes :

Este înalt
Da, bărbatul ideal trebuie să fie înalt şi solid pentru 56% dintre noi. Fără îndoială pentru a ne strânge la pieptul său lat, cu braţele protectoare înfăşurate în jurul nostru ca să ne apere de cei răi. Firesc pentru un Făt Frumos. Dar, atenţie, nu foarte înalt şi nu foarte solid. Doar 7% dintre femei apreciază uriaşii. Mai rămâne de aflat unde se situează graniţele dintre mare şi foarte mare. Nu de alta, dar 0,29 dintre femei recunosc că îi preferă pe cei mici. Nu se ştie cât de mici…

Este puternic
Pentru a se încadra în standardele de Făt Frumos, bărbatul ideal trebuie să fie musculos, dar nu foarte, pentru 62% dintre noi (veşnicul bla, bla despre nevoia de a fi protejate). Nu face nimic dacă prinţul e uşor gonflat sau tocmai a făcut greva foamei. Asta pentru 1,67% dintre doamnele chestionate. Restul a avut bunul simţ să declare că fizicul trece pe plan secund dacă e vorba de un bărbat care se poartă frumos cu ele.

Podoaba capilară
Pentru a avea un maxim de succes, domnilor, vă recomand să aveţi păr negru sau castaniu închis (succes garantat la 48% dintre femeile lumii !) şi tuns scurt, clasic (69% din sufragii). Dar, previzibil de imprevizibile cum sunt femeile, 26% au declarat că nu le interesează cât păr are pe cap partenerul, iar 15% nu pun preţ pe culoarea sau tunsoarea acestuia. Totuşi, femeile nu îi agrează prea tare pe roşcaţi (0,38%), pe cei pleşuvi (0,53%) şi pe cei care poartă perucă (0,15%).

Oglinda sufletului
Ca şi părul, culoarea ochilor nu e foarte importantă. Dar trebuie să fie frumoşi căci 68% dintre femei nu-şi imaginează sortitul fără ochi frumoşi. În rest, cei cu ochii verzi sau albaştri au un uşor ascendent faţă de cei cu ochi căprui sau negri. Cât priveşte tenul, bărbatul ideal trebuie să aibă « culoare caramel », albul porţelan sau cel îmbogăţit cu pistrui neintrând în categoria sexy.

Pilozitatea
S-a terminat cu virilitate egal pilozitate. Nu sunt agreate mustăţile (doar 3% din sufragii) ciocul, barba, pieptul păros. Un spate păros în aşternut a devenit o oroare de neimaginat! Alte părţi anatomice trebuie să fie păroase, dar în limite normale.
Bărbatul ideal este un bărbat îngrijit şi care se îngrijeşte, proaspăt ras şi mirosind discret a after shave de calitate (57%)

Amănunte esenţiale
Când o femeie este întrebată care sunt « amănuntele” esenţiale pentru ca Făt Frumos să fie chiar frumos, ochii sunt pe primul loc (68%), fesele apetisante (59%), mâinile frumoase 57%, o gură frumoasă 54% şi numai 29% cred că un anumit organ anatomic, de mari dimensiuni, este mai important decât tot restul.
Ca look, bărbatul ideal nu e Brad Pitt sau George Cloony ci Jude Law şi Johnny Depp. Bunicuţele mai suspină după Gregory Peck sau Robert
Redford, dar nu le displace nici unul din idolii nepoatei. Modelul bad boy nu e amintit deloc.

Vârsta ?
Aceeaşi vârstă, pentru 45% dintre femei. Cu 10 ani mai mult sau cu 1o mai puţin pentru restul.

Love me tender
Pentru a ne cuceri, bărbatul ideal trebuie, înainte de toate să fie atent (85%) şi tandru (83%). Fără rabat la calitate. Urmează apoi un batalion de calităţi difuze, dar imperative: simpatic, amuzant, sociabil, înţelegător, inteligent, harnic, cultivat, stilat, descurcăreţ, romantic, serviabil, galant… (cca 60%). Nimic în plus !
Să mai notăm că adevăratul prinţ trebuie de asemenea, să fie multifuncţional ca să ne ajute la treburile menajere (45%) sau să ne şoptească cuvinte dulci când e cazul (62%).

Si după ce citiţi aceste rânduri, doamnelor, vă mai întrebaţi de ce e atât de dificil să-l găsim pe prinţul viselor noastre ?

Reclame

Autor: shatenne

Dubito, ergo sum

2 gânduri despre „Eu, la feminin (3)”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s